joi, 11 aprilie 2013

ferma de pauni

Cresterea paunului implica abordarea mai multor aspecte si anume:adapostul,hrana si igiena.
Adapostul si spatiul de viata sub acest aspect se deosebesc 2 situatii,prima este cea in care paunii sunt crescuti in spatii largi,parcuri domenii fara padocuri sau adaposturi nocturne,in asa zisul regim de semilibertate,in care paunii isi aleg locul de dormit,avantajul acestuia este ca paunii pot creste liberi si se pot dezvolta mai bine.
A doua situatie este cea a cresterii paunilor in volierele speciale,astfel pasarile se pot refugia de cate conditiile nefavorabile se pot refugia.Acest padoc poate fi inchis cu o usita de acces.
O dimensiune exacta nu poate fi data dar este bine de stiut lungime trenei masculilor deci ar fine bine de asigurat 1,4-1,5m pentru spatiul de dormit,pe timpul iermii nu trebuie incalzite.
Suprafata minima de la care se poate pleca este de 15-20 mp pentru o familie de 3-4 membri.
Voliera se recomanda a fi cat mai spatioasa in lungime si latime si cu o inaltime de 2 m,cel mai bun suport pe care dorm paunii este lemnul deoarece este mai calduros.
hrana consta in seminte ,fructe cereale dar a nu se uita de apa si de igienizarea spatiului de dormit
Un mascul atinge maturiatea sexuala la varsta de 2 ani,poti realizare clocirea lor natural de catre paunite sau chai curci.perioada de incubatie este in jur de 28 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu