joi, 11 aprilie 2013

ferma de curcani

Durata de crestere a curcanilor pentru carne este de 24 de saptamani:
faza de crestere primele 6 saptamani
faza de ingrasare saptamanile 7-24
Este foarte important si pregatirea locului de crestere,deci ce trebuie sa facem?
Puii sunt crescuti in asa numitele tarcuri pentru pui,acestea sunt realizate din sarma cu ochiuri de 2x2 cm sau carton presat.Diametrul unui tarc este de 3-4 metri este de preferat tarcul din carton presat deoarece nu pot vedea ingrijitorul si astfel nu se pot calca in picioare.
Apa si hrana trebuie pragatita cu 2 ore inainte,apa trebuie schimbata zilnic,adapatorile trebuie spalate zilnic pentru a preveni bolile.Este bine de stiut ca adapatorile si cele de furaje ar fi bine sa fie colorate in rosu pentru a atrage mai bine puii.Dupa perioada de crestere urmeaza perioada de ingrasare,din saptamana a 7-a.Atunci se face mutarea lor pe sexe curcile raman in tarc si curcanii se muta in grajduri,densitatea este de 2,5 pasari pe mp la curcani si de 5 pasari pe mp la curci.Este bine de stiut ca acestor pasari le place caldura.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu