In principiu sistemele de intretinere ale prepelitelor se aseamana intr-u totul cu cele pentru cresterea intensiva a gainilor.De asemenea ca si la gaini exista in fiecare ferma diferite tehnologii de crestere,reproducere si exploatare.Marimea fermei se stabileste in functie de cerintele familiei sau ale beneficiarilor.
fermele pot fi de mai multe feluri:
Familiale(2-3 incaperi de 10-16m2,cu pana la 60-65 de pasari ouatoare,200-250 de oua pe sapt,daca au masculii necesari si ouale se clocesc se pot obtine pana la 150-160 pui de carne)
Artizanale(4-5 incaperi,80-100m2)600 de pasari cu productii de pana la 3000 de oua sau 2000 de prepelite de carne.
Industriale(5-7 incaperi,700-900m2 cu o productie de pana la 30000 de oua pe saptamana.
In general o prepelita are nevoie de 1m2.O familie de 25-30 prepelite poate consuma pana la 750 g furaj zilnic,asigurand 20 de oua zilnic
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu